EL XEF TONI ALONSO, XEF CORPORATIU DE GRUP PONS, ES PRESENTA AMB UN ESDEVENIMENT GASTRONÒMIC AL CELLER CLOS PONS

La nit del xef, un sopar d’inspiració rústica a l’aire lliure, que també va ser ocasió per la presentació de la nova anyada de Roc de Foc 2013, va ser tot un èxit

El passat divendres 8 de setembre al celler Clos Pons va oferir un esdeveniment gastronòmics especial: la presentació del xef Toni Alonso, qui a partir d’ara serà el responsable de l’execució tècnica dels actes gastronòmics de Grup Pons, col·laborarà amb el departament R+D+i, i crearà un receptari amb aplicació directa dels olis i vinagres de grup, així com el maridatge dels vins de Clos Pons. El xef s’encarregarà també d’impartir formació diversa per clients i donarà suport a l’equip comercial en fires i esdeveniments, acompanyant a altres xefs nacionals i internacionals que col·laborin amb l’empresa i assistint els maridatges que organitza el celler.

La incorporació d’un xef professional a l’empresa, segons Eduard Pons, CEO de Grup Pons, permet explicar el terrer i presentar els productes de la casa i de Les Garrigues d’una manera experiencial i única, molt apreciada pels visitants, tant professionals com turistes.

El xef va oferir un sopar d’inspiració rústica que es va celebrar a l’aire lliure, rodejats de vinyes i amb l’acompanyament de música en directe. La mateixa vetllada va servir també d’acte de presentació de la nova anyada de Roc de Foc 2013, el monovarietal de macabeu homenatge a Les Garrigues del celler Clos Pons. Al sopar van assistir una cinquantena de persones, que van gaudir d’un sopar campestre, a l’aire lliure, rodejats de vinyes i amb un menú de 6 plats maridats acuradament amb cadascun dels vins de la gamma de Clos Pons, fins i tot els caves Flocs Rosé i Flocs Reserva.

Presentació Roc de Foc 2013

Abans de sopar, els assistents a l’esdeveniment van poder apropar-se a una de les terrasses que el celler Clos Pons ha habilitat per poder contemplar el celler, les vinyes, i el paisatge garriguenc, i gaudir de les millors postes de sol.

Roc de foc és una reinterpretació de la varietat de vi blanc tradicional de les Garrigues i de les terres de Ponent, el Macabeu, la varietat autòctona de la zona abans de la Filoxera. El nom fa honor a les característiques del terreny i el clima extrem, que es tradueixen en un vi amb una mineralitat intensa, un color palla amb tonalitats daurades i una untuositat i volum sorprenents en boca, on s’aprecia una fusta poc torrada i un punt d’ametlla i fruits secs en general, al costat de notes de poma confitada i un deix floral al rerefons, configurant un perfil aromàtic del vi de gran complexitat i delicadesa.

La nova anyada de Roc de Foc 2013, va tenir una bona acollida entre el públic, i també l’excel·lent maridatge que Toni Alonso va preparar per al sopar: un arròs de gall i sípia molt melós que, juntament amb la untuositat del vi van crear una harmoniosa i elegant parella.

Acompanyant la resta de vins del celler Clos Pons, els assistents van poder degustar delicadeses com la Figa i foie, amb Flocs Rosé; coca capresse de recapte amb pinyons amb el Sisquella; una interpretació de l’esmorzar del veremador: arengada i raïm, amb l’Algès i, com a plat principal, acompanyant el Roc Nu, Jarret de vedella cuit a baixa temperatura 72 hores. El postre va ser una “torrija” al vapor amb fruits de temporada i romaní, banyat amb el Flocs Reserva.

Clos Pons, passió per la gastronomia

A Clos Pons som uns apassionats de la gastronomia i del territori, i cada cop és més estreta la nostra vinculació amb el món de la gastronomia i la cuina selecta. Ho posem de manifest col·laborant en actes gastronòmics, maridant amb la cuina de reconeguts xefs i restaurants i també organitzant els nostres propis esdeveniments gastronòmics. Amb la incorporació del xef Toni Alonso a l’equip de Clos Pons, queda segellada una aliança entre els nostres productes, el territori i la gastronomia.