TORNEN ELS SOPARS MARIDATS DE LA RUTA DEL VI DE LLEIDA

Després de l’èxit de les passades edicions, l’entitat organitza la versió estiuenca de l’esdeveniment que vincula la cuina de reconeguts restaurants lleidatans amb els vins dels cellers de la DO Costers del Segre.

La Ruta del vi de Lleida va iniciar l’any passat una campanya de sopars maridats de primavera durant els mesos de març i abril, per tal d’oferir una proposta gastronòmica i enològica de qualitat, donant a conèixer els cellers i restaurants de la província a més a més d’afavorir la col·laboració entre els establiments membres de la Ruta del Vi de Lleida. Vist l’èxit de participació en l’activitat, s’ha decidit repetir l’experiència, per tercera vegada, també a l’estiu.

De nou participaran un total 10 restaurants i 10 cellers, que han estat emparellats per sorteig. S’oferiran 20 menús entre els 30 i els 50 euros. Una oportunitat única per provar el bo i millor de la nostra terra.

En aquesta edició d’estiu, el celler Clos Pons ha sortit emparellat amb el restaurant L’Estel de la Mercè, on es combinen les arts i el saber fer de la Mercè Tomás als fogons i el Toni Lara, sommelier amb un ampli reconeixement professional en el sector. El sopar maridat amb l’Estel de la Mercè tindrà lloc el 19 de juliol i en aquesta ocasió serà el mateix Eduard Pons, CEO de Clos Pons, l’encarregat de guiar el maridatge durant l’àpat.

El celler Clos Pons repetirà sopar maridat en el mes d’agost, però aquest cop amb el restaurant Genial, el dimecres 30 d’agost.

Per anar obrint boca us deixem amb la proposta de menú maridat del restaurant l’Estel de la Mercè, a un preu de 50€ per persona. Les reserves per als sopars maridats s’hauran de fer directament als restaurants participants.

L’ESTEL DE LA MERCÈ RESTAURANT & CLOS PONS

Tataki de llom alt de tonyina vermella bluefin sobre ajo blanco de coco, cruixent de gingebre i salsa sanbaishu
-Sisquella-

Cansalada ibèrica de Guijuelo a baixa temperatura, escalunyes confitades amb clau i taronja, ou de corral i melmelada de pebrot escalivat
-Alges-

Velouté de moll d’òs amb tòfona d’estiu i gambot vermell
-Roc de Foc-

Confitat de bacallà Giraldo sobre cremós de mongeta del ganxet, ceba caramel·litzada amb mel de flors i vel d’ibèric
-Roc Nu-

Xocolata i biscuit amb crema de taronja, sorbet de fruita de la pasió i fruites del bosc
-Cava-