L’ESTEL DE LA MERCÈ, FUSIÓ DE TRADICIÓ I MODERNITAT AL PLAT

L’Estel de la Mercè, situat al carrer Cardenal Cisneros de Lleida, és el projecte gastronòmic del jove matrimoni format per Mercè Tomàs i Toni Lara. Els dos provenen de famílies hostaleres i van formar-se a l’escola d’Hostaleria de Lleida, amb la voluntat de continuar amb l’ofici dels seus pares. La família i el fet de continuar amb la tradició familiar és molt important per la Mercè i el Toni, i ho demostren compaginant la seva passió per la gastronomia amb les responsabilitats fruit de ser pares de dos fills, que ben segur adquiriran els valors i l’amor a la feina ben feta d’aquestes 2 generacions d’hostalers que els precedeixen.

Després d’adquirir experiència en el món de la gastronomia i la sommelieria, el Toni i la Mercè van decidir muntar el seu propi restaurant l’any 2004. La Mercè diu que tot i tenir les coses clares des del principi, és inevitable que l’estil de cuina vagi evolucionant. L’Estel de la Mercè va començar amb una aposta de cuina tradicional però amb un toc modern que ha anat incloent més elements moderns i elaborats sense perdre la seva autenticitat. La Mercè ho te clar: la seva visió de futur per al restaurant és continuar lluitant com han fet durant aquests 14 anys de trajectòria. La fórmula de l’èxit ja la tenen: la combinació del savoir faire de la Mercè a la cuina amb l’experiència del Toni Lara, reconegut sommelier, amb els maridatges i l’atenció als comensals, que converteixen l’àpat en una experiència única i personalitzada.

La passió i la il·lusió amb la que el Toni i la Mercè porten el seu restaurant i la qualitat de la seva cuina de mercat i de proximitat, juntament amb el ric celler del que disposen, ha posicionat l’Estel de la Mercè en el rànquing de restaurants millor valorats de Lleida. A més a més, es pot gaudir d’un altre privilegi a l’hora de menjar a l’Estel de la Mercè: les recomanacions personalitzades de maridatge del multipremiat Toni Lara, guanyador del guardó a millor sommelier de Catalunya l’any 2013 i finalista del concurs nacional de sommeliers d’enguany.

L’Estel de la Mercè compta amb dos ambients diferenciats: el restaurant i el gastrobar, un nou espai més informal a la planta baixa on gaudir d’un aperitiu, tapes, el cafè després de l’àpat o el servei de vins a copes amb les explicacions de Toni Lara, en un ambient distès i relaxat.

La carta de vins de l’Estel de la Mercè és també un dels punts forts del restaurant. El reconegut sommelier i propietari del restaurant, Toni Lara, assegura que cada cop es dóna més importància al vi a l’hora d’acompanyar un àpat, i és un element que pocs restauradors deixen a l’atzar, perquè forma part també de l’oferta gastronòmica d’un lloc. Tot està dins de la gastronomia. És per això que comptar amb una bona carta de vins i un bon celler és essencial a l’hora de posicionar un restaurant.

En aquesta edició d’estiu dels Sopars Maridats a la Ruta del vi de Lleida, que ha unit al celler Clos Pons amb la cuina de l’Estel de la Mercè en un exclusiu sopar, serà el mateix Eduard Pons, propietari del celler i CEO de l’empresa, qui guiarà el maridatge.

Els sopars Maridats són una iniciativa de La Ruta del Vi de Lleida que emparella restaurants de la província amb cellers de la DO Costers del Segre per promocionar la gastronomia i els vins del territori, i crear sinèrgies i col·laboració entre restaurants i cellers.

El sopar maridat amb l’Estel de la Mercè i Clos Pons tindrà lloc el 19 de juliol i podeu reservar contactant directament amb el restaurant.

A continuació us deixem amb el menú d’aquest sopar maridat, una oportunitat única per provar la cuina de la Mercè maridada amb els vins de Clos Pons, no us ho perdeu!

L’ESTEL DE LA MERCÈ RESTAURANT & CLOS PONS
50€/persona

Tataki de llom alt de tonyina vermella bluefin sobre ajo blanco de coco, cruixent de gingebre i salsa sanbaishu
-Sisquella-

Cansalada ibèrica de Guijuelo a baixa temperatura, escalunyes confitades amb clau i taronja, ou de corral i melmelada de pebrot escalivat
-Alges-

Velouté de moll d’òs amb tòfona d’estiu i gambot vermell
-Roc de Foc-

Confitat de bacallà Giraldo sobre cremós de mongeta del ganxet, ceba caramel·litzada amb mel de flors i vel d’ibèric
-Roc Nu-

Xocolata i biscuit amb crema de taronja, sorbet de fruita de la pasió i fruites del bosc
-Cava-