Restaurant la Huerta de Lleida

logo

Cuina tradicional lleidatana amb visió de futur

El Restaurant la Huerta és un clàssic a la ciutat de Lleida, i una referència pel que fa a la cuina tradicional catalana i sobretot la gastronomia lleidatana, amb especialitats típiques com els caragols o l’escalivada.

El Restaurant, que va obrir les seves portes el 1966, celebra enguany el seu 50 aniversari. Situat davant el teatre Municipal la Llotja de Lleida, on antigament es trobava el mercat municipal, des dels seus orígens es va convertir en un punt de trobada pels amants de la cuina tradicional i popular. El restaurant, tot i mantenir la ubicació i el caliu d’aquells dies, es troba en procés d’evolució i actualització.

El xef Gerard Balasch, forma part de la tercera generació al capdavant de La Huerta, una tercera generació que aporta una visió més actual al restaurant, apostant per l’excel·lència: “Fa 50 anys que els nostres avis van començar aquest projecte, i nosaltres volem mantenir el concepte de tradició, producte i proximitat però amb una evolució cap a la cuina més actual i competitiva. Estem celebrant els 50 anys d’història però estem en ple canvi generacional, i amb l’experiència que hem anat adquirint en el món de la restauració sabem cap a on volem anar”.

foto-pollastre foto-caragols

Els vins de Costers del Segre i concretament de Clos Pons formen part de la carta de vins de La Huerta, on podem trobar el Sisquella, l’Algés o el Roc Nu i també el Roc de Foc.

El Gerard ens recomana un maridatge amb una de les especialitats de la seva carta: acompanyar el Foie Micuit amb trompetes o el pollastre confitat amb rostit de foie amb el Roc de Foc. El Roc de Foc és un monovarietal de macabeu de Clos Pons, elaborat a l’antiga i amb un envelliment de 12 mesos en bóta de roure de 2000 litres, la qual cosa li dóna una densitat que el fa adient per a plats molt greixosos com el foie, i perfecte per a carns d’au.

El xef de la Huerta també ens recomana acompanyar el Salmó norueg amb tallarins de verdures i escabeig de cítrics amb el Sisquella, un plat exòtic per un vi atrevit i sensual!

Si se us ha fet la boca aigua teniu una ocasió única: No us perdeu els sopars maridatge de la Ruta del Vi, aquest any Clos Pons marida amb el Restaurant la Huerta. Serà el proper 24 de març al Restaurant La Huerta. Per a fer reserves podeu adreçar-vos directament al Restaurant, per telèfon o email.

Per a més informació sobre el sopar maridatge i per veure el menú, entreu aquí.