El Roc de Foc de Clos Pons, Gran Oro al concurs nacional de vins “España selección”

ROC-DE-FOC_ok

El certamen s’ha celebrat en el marc del FENAVIN 2017, la fira de vi més important de l’Estat.

El Roc de Foc de Clos Pons, monovarietal de Macabeu de l’anyada 2013, s’ha posicionat com a guanyador del concurs Nacional de vins “España Selección”, organitzat per Wine Connection, en la categoria de millors vins blancs d’anyades anteriors. El finalistes del concurs en les diferents categories rebran els premis a la sala d’actes del FENAVIN 2017, la fira nacional del vi que se celebra a Ciudad Real del 9 a l’11 de maig.

El concurs premia la qualitat dels millors vins elaborats amb varietats autòctones nacionals. El jurat està presidit pel reconegut enòleg Pedro Sarrión Martínez, que el passat 4 de maig va dur a terme la cata dels vins més destacats dels participants a les diferents categories del concurs, acompanyat de distingits professionals del sector.

El Roc de Foc de Clos Pons, de l’anyada 2013, es va endur el Gran Oro, el premi més prestigiós en la seva categoria, el de blancs d’anyades anteriors. El certamen, que gaudeix de reconeixement entre el públic i els mercats, té l’objectiu de potenciar la imatge i productivitat del vi espanyol tant a nivell nacional com internacional, fomentant l’ús de varietats autòctones. L’organització del certamen ha premiat també a l’enòleg de Clos Pons, Martí Magriñà, per haver creat un dels 7 vins amb medalla Gran Oro del concurs.

Roc de Foc, Un vi modern fet a l’antiga

Roc de Foc és una reinterpretació de la varietat de vi blanc tradicional de Les Garrigues i de les terres de Ponent, el Macabeu, la varietat autòctona de la zona abans de la Filoxera. El nom fa honor a les característiques del terreny i el clima extrem, que es tradueixen en un vi amb una mineralitat intensa, un color daurat profund i una untuositat i volum sorprenents en boca.

Per l’elaboració del Roc de Foc s’utilitza un procediment a l’antiga, tradicional, i fermenta en bocois grans, de 2mil litres, de roure francès, on també envelleix durant 12 mesos. El resultat és un vi blanc sorprenent, llarg, voluminós i amable, que destaca pel seu cos i untuositat.

El monovarietal de Macabeu de Clos Pons s’ha endut nombrosos premis al llarg de l’any 2016 i el 2017, entre els quals destaquen la medalla de plata al millor vi blanc del International Wine Challenge de Viena 2016 i plata també al concours mundial de Bruxelles 2016. La guía Parker i la guía Peñin puntuen el Roc de Foc amb 90 punts.