5 consells per emmagatzemar el vi correctament

5 consells per emmagatzemar el vi

Segur que algun cop ens hem plantejat guardar una ampolla del nostre vi preferit, emmagatzemar-lo com un tresor esperant aquella ocasió especial per obrir-lo i descobrir quant ha millorat amb els anys.

Cal tenir en compte, no obstant, uns quants factors a l’hora de emmagatzemar el vi si no volem que aquest exercici de paciència acabi en una decepció.

Poca gent disposa del suficient espai a casa per a instal·lar un celler per poder emmagatzemar els vins de manera correcta.

Com molts de vosaltres ja sabreu, el vi és una beguda que requereix un mínim de manteniment si no volem que perdi les seves qualitats amb el pas dels dies. Per això, amb aquests senzills consells, podràs garantir la guarda del vi d’una manera òptima.

1.- El primer que hem de tenir en compte és la posició de l’ampolla de vi. Hauràs de fer espai per col·locar les ampolles en posició horitzontal; d’aquesta forma el vi sempre estarà en contacte amb el suro i el tap no s’assecarà. D’aquesta manera, el tap, permet que hi hagi una micro-oxigenació, ja que si entrés massa oxigen, el vi s’oxidaria. Si el vi s’ha de consumir en breus o porta un tap de plàstic o silicona, es pot fer una excepció i guardar-lo de peu.

2.- El lloc que seleccionem haurà de ser fresc i la humitat de l’espai ha d’estar entre el 60 i el 70% per mantenir l’estabilitat del suro i que no s’assequi o s’humitegi massa.

3.- Un altre factor important és la temperatura. La constància d’aquesta és vital pel bon manteniment del vi. També és cert que depèn de la tipologia de vi, la temperatura varia, però en termes generals, sempre s’hauria d’establir entre 13 i 17 graus aproximadament. Si realment ho voleu tenir controlat, us podeu comprar un termòmetre-higròmetre per assegurar-nos que la temperatura i la humitat siguin les optimes.

4.- Aquests últims punts seran molt més fàcils de complir si trobem un lloc on la llum no toqui directament al vi. L’ideal per protegir el vi és trobar un lloc fosc, lluny de la llum solar i de les finestres.

5.- L’olor és un altre dels aspectes a considerar. Una despensa on es guarda tot tipus de productes com els de neteja o químics, poden empitjora l’estat del vi.

Ara ja ho saps! Si ets un aficionat al vi, has de tenir en compte aquests consells per tenir la teva col·lecció de vins ben consevada i gaudir d’una bona copa de vi en les ocasions que ho requereixin.