Clos Pons inaugura el nou celler amb la presència del Conseller d’Agricultura

El celler Clos Pons, que pertany a Grup Pons, ha inaugurat aquest divendres el nou celler situat a la població de l’Albagés. L’acte ha reunit més de 300 persones i ha estat presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí.

L’esdeveniment s’ha iniciat amb els parlaments, en què han intervingut: l’Alcalde de l’Albagés, Albert Donés, el director general de Grup Pons, Eduard Pons, i el conseller Pelegrí. Els ponents han destacat la importància que tenen pel territori aquest tipus d’iniciatives empresarials, especialment en aquests moments tan difícils per a l’economia. S’ha reconegut la trajectòria empresarial de Grup Pons, exportant oli a més de 120 països de tot el món, i el reconeixement internacional que han aconseguit els vins Clos Pons en els tres anys que porten al mercat i amb presència actual en 30 països de els cinc continents.

La construcció del Celler culmina un projecte empresarial iniciat l’any 2005 per la família Pons, que després de 4 generacions dedicades a l’Oli d’Oliva va decidir diversificar el negoci i introduir-se en la producció de vi. Fins a l’actualitat el projecte ha comptat amb una plantació de 42 ha de vinya ecològica (33 ha a l’Albagés i 9 ha a la Pobla de Cérvoles), i té com a objectiu la producció de vins de qualitat, que expressin les característiques particulars de aquest territori.

L’edifici s’ha construït amb materials nobles (pedra, fusta …) buscant la màxima integració paisatgística i recordant les construccions típiques de la comarca de les Garrigues.

Els 4 vins que Clos Pons té al mercat (Alges, Sisquella, Roc Un, Clos Pons i 809) han recollit múltiples reconeixements per part de la crítica internacional. Recentment han estat premiats amb els prestigiosos premis del Concours Mondial de Bruxelles i Decanter, i han rebut també puntuacions excel · lents (90-92) per part del referent mundial del vi, Robert Parker.

Entre els assistents cal destacar la presència del director general de l’INCAVI, Sr. Jordi Bort, la Diputada al Parlament per Lleida, Marta Alòs, diputats de la Diputació de Lleida, Alcaldes de la Comarca, regidors de l’Ajuntament de Lleida i diferents membres del organismes i institucions lleidatanes.

Durant l’acte s’ha servit un maridatge fred i calent dels vins Alges i Sisquella en les instal · lacions del Celler.

El Celler està oberta al públic en horaris de Dimecres a Divendres de 10:00-13:00 i 15:00-18:00, Dissabtes i Diumenges de 10:00 ha 15:00 h. Es recomana reservar al telèfon: 973.070.737 o clospons@grup-pons.com.s.