Cita a cegues amb les gammes altes de Clos Pons

Premios Peñin Clos Pons

Quan parlem de vins ho podríem fer durant hores i hores. Aquest món és infinit i ens ofereix un ventall de possibilitats a l’hora de decidir en la compra d’un vi. 

La veritat és que hem de tenir en compte molts factors a l’hora de triar un vi que ens enamori. Evidentment, això, dependrà majoritàriament del nostre gust i el que ens agrada captar quan donem un glop a la nostra copa de vi.

La gran certesa que tenim és que el nostre territori, allunyat del mar, ha fet que durant molts anys vagi agafant protagonisme i es caracteritzi per oferir uns vins amb personalitat i autenticitat.

Conèixer el nostre celler i els nostres vins significa endinsar-se en la cultura vitivinícola amb una experiència de 360º. La tradició i el “know how” de l’empresa ha fet que amb pocs anys, essent encara un celler jove, puguem gaudir d’alguns dels millors vins de la DO Costers del Segre i de Catalunya.

Començant pel nostre “vaixell insígnia” la sèrie 800 és sense dubte un vi singular i exclusiu, no apte per tots els paladars i amb la certificació ecològica CCPAE. Roman 18 mesos en botes de 300 litres de roure francès, això si, sempre noves. La seva puntuació ha sigut de 93 punts a la guia Peñin 2018. El nom prové de les aproximadament 800 ampolles que es fan d’aquest magnífic vi cada any.

Clos-Pons-800

Continuant amb els negres, si el 800 és com un senyor elegant, amb experiència a la vida i ple de coneixement i saviesa, el Roc Nu, és aquell home atractiu, ple de vitalitat i energia, capaç de seduir a qualsevol i que deixa petjada en els nostres cors. El seu cupatge principalment de garnatxa, tempranillo i cabernet sauvignon li atorga una amalgama d’aromes i sabors que l’acompanyen llargament en boca. El seu repòs en bóta nova de roure francès de 1r any és de 16 mesos, però el que fa que sigui un vi realment especial és la seva estança de 60 mesos envellint dins l’ampolla. La guia Peñin 2018 l’ha premiat amb una puntuació de 92 sobre 100.

Clos-Pons-RocNu

En últim lloc i no menys important, ens trobem amb el blanc Roc de Foc. Roc, la primera part del nom d’aquest vi, dona significat a les roques tan característiques del nostre terrer i Foc al clima de Les Garrigues. Fet 100% de Macabeu i amb 12 mesos en bocois de roure francès de 2.000 litres, fa que sigui un jove alternatiu, amable i divertit, conscient que és sensible i autèntic, fins i tot, podríem dir que escolta música “indie”, ¿no creus? Amb una puntuació de 91, a la guia Peñin 2018, se situa com un dels blancs més ben premiats.

Clos-Pons-RocdeFoc

Ara, ja t’hem presentat els nostres vins de gamma alta. L’única pregunta és… T’atreveixes a tenir una cita a cegues amb ells?